Bilişim Teknolojileri

11.04.2016 2573

11-10-2023

Bilişim Teknolojileri Alanı

Bilişim Teknolojileri çok yönlü bir alandır.  Kendinizi tanıyın, isteklerinize odaklanın. Bir donanım mı üretmek istiyorsunuz? Bir donanımı kodlamak mı istiyorsunuz? Web, PC, akıllı cihaz uyumlu yazılım mı geliştirmek istiyorsunuz? BT alanında eğitim mi vermek istiyorsunuz? Belirli alanlarda kişilerin eğitim almaları için eğitim yazılımları mı üretmek istiyorsunuz? Grafik tasarımla mı ilgilenmek hoşunuza gidiyor? Oyun mu yazmak istiyorsunuz? Web üzerinde bir portal oluşturup yeni bir fikir üzerinde çalışmak mı sizi heyecanlandırıyor?

Bu Programı Tamamlayan Öğrenci;

- Yeni çağ becerileri ve tasarım odaklı düşünme yaklaşımı doğrultusunda "meslek etiği ve ahilik,

- İş sağlığı ve güvenliği, teknolojik gelişmeler ve endüstriyel dönüşüm,

- Çevre koruma, girişimci fikirler, iş kurma ve yürütme,

- Temel algoritma, görsel blok programlama ve programlama işlemlerini yapma,

- Fikrî ve sınai mülkiyet hakları" konularında mesleki gelişim sağlayacak beceriler ,

- İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak bilişim etiği, bilgi güvenliği, fikri mülkiyet,

- Sanayi devrimleri, dijital dönüşüm ve endüstri 4.0 teknolojileri, bilgisayar montajı yapma ve ağ temellerini kullanma,

- Teknik resim kurallarına uygun çizimler yapma,

- Bilgisayarda üç boyutlu tasarım yaparak hazırlanan tasarımların baskısını alma becerilerine sahip olur.

Alanımızdaki Dallar

• Yazılım Geliştirme